UITfestival Leeuwarden 2014 UITfestival Leeuwarden 2014

13:00 - 14:00

De Parade

De Parade

Start uitfestival

Wilhelminaplein € 0,00 Het UITfestival start met de Parade om 13.00. De Parade bestaat uit kunstenaars, theatermakers, muzikanten, sporters, met in haar kielzog iedereen die zich wil presenteren aan het Leeuwarder publiek.De start is op het Wilhelminaplein, vervolgens gaat de hele stoet met een grote slinger door het centrum naar de Prinsentuin.
Kunst-en Cultuurmarkt

Kunst-en Cultuurmarkt

Prinsentuin € 0,00 Een veelzijdige markt waar je initiatieven, ondernemers en instellingen die zich aan kunst en cultuur verwant voelen kunt vinden.
Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân

Schoenmakersperk € 0,00 Jurassic Leeuwarden 3: It’s T-rex Time! Van ei tot uitsterven: alles over de Tyrannosaurus rex. Het is de eerste keer dat er in Nederland zo’n complete expositie over de T-rex is te zien, een primeur dus!
Ook dit jaar neemt het Natuurmuseum een introducé mee: de Dierenambulance Leeuwarden. Medewerkers van de Dierenambulance komen vertellen over hun werk en geven demonstraties.
ARK

ARK

Schoenmakersperk € 0,00 ARKfryslan is een laagdrempelig onafhankelijk podium voor de ruimte, vol inspiratie, verbinding en beleving! Iedereen in Friesland inspireren, verbinden en informeren over hun omgeving. Ark wil graag uw blik verbreden, daarom gaan we op het Uitfesstival ‘blikwerpen’ in het park. Kinderen kunnen met ons op het schoenmakersperk een heuse zandsculptuur maken. Ook horen we graag wat ù in 2015 op onze agenda zou willen zetten.
Noorderlicht

Noorderlicht

An Ocean of Possibilities Fotomanifestatie 2014

Schoenmakersperk € 0,00 An Ocean of Possibilities Fotomanifestatie 2014
Voor de 21e editie van hun internationaal hoog aangeschreven fotomanifestatie keert Noorderlicht terug naar het recent heropende Fries Museum in Leeuwarden, waar van 31 augustus tot 26 oktober de hoofdtentoonstelling 'An Ocean of Possibilities’ te zien is. Geproduceerd samen met het Singapore International Photography Festival (SIPF), reist deze na afloop door naar Singapore.
Kunstuitleen

Kunstuitleen

Beeldende Kunst/ Design Pavijoen

Prinsentuin € 0,00 Mini-Kunstuitleen: Zou je wel eens een indruk willen krijgen van wat een Kunstuitleen nu eigenlijk is? Kom dan langs bij de Mini-Kunstuitleen! Laat je verrassen door onze mooie kunstwerken en wij leggen je uit hoe makkelijk het is om er één aan je eigen muur te hebben. Daarnaast hebben we een speciale UIT!-kortingsactie en kun je bij ons leuke cadeautjes kopen.

Dr8888

Dr8888

Koepel € 0,00 De collectie van het museum geeft een boeiend overzicht van de beeldende kunst vanaf de twintigste eeuw tot nu. De nadruk ligt hierbij op kunstenaars en stromingen die op enigerlei wijze verbonden zijn met Friesland.
Fries Museum

Fries Museum

Prinsentuin € 0,00 Het Fries Museum is ook dit jaar weer van de partij op het UITfestival. Kom naar onze stand en ontdek de nieuwe tentoonstellingen Noorderlicht en de Kameleon. Vergeet dan niet om de Te zien Te doenfolder of de Kinderfolder mee te nemen, want ook dit najaar heeft het Fries Museum weer een programma boordevol met cursussen, workshops, rondleidingen en kinderactiviteiten.
Bibliotheek Leeuwarden

Bibliotheek Leeuwarden

http://www.sbmf.nl/

Koepel € 0,00 Bibliotheek Leeuwarden: voor jong en oud! In onze stand bij de muziekkoepel in de Prinsentuin leven kinderen zich uit op echte typemachines en gaan ze op de foto met de levensgrote prentenboekfiguren Muis en Dikkie Dik. Volwassenen kunnen op ons terras terecht voor (h)eerlijke koffie, een mooie prijsvraag en advies van Bibliotheek en Volksuniversiteit. Ook leuk: op het Gouveneursplein voert City Jazz een muziekstuk uit van het Frysk Muzyk Argyf (onderdeel van Bibliotheek Leeuwarden)!
Frysk Lab

Frysk Lab

initiatief van Bibliotheekservice Fryslân

Schoenmakersperk € 0,00 Tijdens het UITfestival kan iedereen bij FryskLab terecht voor het maken van 3Dundu’s. Met materialen als staaldraad en hout en machines als de 3D printer en de lasersnijder maak je dan je eigen versie van het gezicht van het UITfestival, Dundu. Voor de gelegenheid hebben we hem een nieuwe naam gegeven: 3Dundu. Natuurlijk mag je je creatie daarna mee naar huis nemen! Een voormalige bibliobus fungeert als mobiel FabLab.D'Drive Design

D'Drive Design

Achter de Koepel € 0,00 D’Drive een school voor creatieve industrie en pedagogisch werk is er weer bij! Op de Martenapijp staan muziekacts geprogrammeerd. In het centrum kun je zomaar op een lopende act stuiten! In de Prinsentuin vind je een danspodium waar je kunt genieten van diverse acts van o.a de Artiest Dans-opleiding van D´Drive. In het winkelcentrum Het Zaailand kun je genieten van presentaties van de vormgevingsopleidingen van D'Drive.
Afûk: Frysk tichtby

Afûk: Frysk tichtby

Oldehoofsterkerkhof € 0,00 Ga bij de Fryske boek- en kadowinkel van de Afûk met Tomke op de foto, maak kennis met ‘Rinze de Kikkert’, laat een boodschap achter in de ‘PraatmarFrysk praatpeal’ en geniet van optredens van….
D'Drive Artiest/Dans

D'Drive Artiest/Dans

Nieuwestad (Fire) € 0,00 D’Drive een school voor creatieve industrie en pedagogisch werk is er weer bij! Op de Martenapijp staan muziekacts geprogrammeerd. In het centrum kun je zomaar op een lopende act stuiten! In de Prinsentuin vind je een danspodium waar je kunt genieten van diverse acts van o.a de Artiest Dans-opleiding van D´Drive. In het winkelcentrum Het Zaailand kun je genieten van presentaties van de vormgevingsopleidingen van D'Drive.
D'drive Drama

D'drive Drama

Lopend € 0,00 D’Drive een school voor creatieve industrie en pedagogisch werk is er weer bij! Op de Martenapijp staan muziekacts geprogrammeerd. In het centrum kun je zomaar op een lopende act stuiten! In de Prinsentuin vind je een danspodium waar je kunt genieten van diverse acts van o.a de Artiest Dans-opleiding van D´Drive. In het winkelcentrum Het Zaailand kun je genieten van presentaties van de vormgevingsopleidingen van D'Drive.
Slim wonen

Slim wonen

De Koperen Tuin € 0,00 Bij zonne-energie denken de meeste mensen direct aan zonnepanelen op het dak. Op het Uitfestival zal je worden verrast door de vele, vaak wonderschone, gedaantes van zonne-energie. Kunstenaars en ontwerpers experimenteren steeds vaker met nieuwe energiebronnen. In ons Energiemuseum stap je in een tent op zonne-energie, bezoek je het digitale Energiemuseum of ga je op de foto met een zonnepaneel.
Todo lo que está a mi lado (All by my side)

Todo lo que está a mi lado (All by my side)

UIT/ Nacht van de liefde

Vijver € 0,00 Samen met Nacht van de Liefde, laat het UITfestival je voorzichtig ruiken aan een fantastisch theaterproject met drijvende bedden van de Argentijnse regisseur Fernando Rubio. Een bed. Een actrice. En een toeschouwer die bij haar onder de wol mag kruipen. Een onvergetelijke en kleine zoektocht naar de grenzen van eenzaamheid, intimiteit en de scheidslijn tussen wat openbaar en wat verborgen is.
Keunstwurk

Keunstwurk

Cirkel € 0,00 Hoor jij wat ik hoor?
Het glazen huis van Keunstwurk is weer te vinden in de Prinsentuin, achter het gebouw van de stadswacht. Vorig jaar kon de bezoeker zich hier laten verrassen door een koptelefoon op te zetten. Aan de hand van aanwijzingen kon hij of zij op zoek naar voorwerpen in de Prinsentuin die iets over Keunstwurk vertelden. We vertellen nog niet wat er dit jaar in het glazen huis te beleven is. Wel lichten we alvast een tipje van de sluier: Hoor jij wat ik hoor?
Welcome to the village

Welcome to the village

Goodfood en DJ

Noorderplantage € 0,00 Een dorpsplein, midden in de Friese hoofdstad. Popfestival Welcome to The Village presenteert zich met eten rechtstreeks van eigen festivalmoestuin. Daarnaast Koffielokaal, de koffieblend van het festival waarbij bonen direct bij boeren van over de hele wereld worden gekocht. Een soort Fair Trade 2.0, dus. Dat alles op de Noorderplantage, met plaatjes van Leeuwardens grootste vinyljunk Pete Blaker.
Stadsschouwburg De Harmonie

Stadsschouwburg De Harmonie

Cirkel € 0,00 Wat kunt u komend seizoen verwachten in De Harmonie? Komt langs in de Prinsentuin en geniet van een voorproefje het komende theaterseizoen met het Kinderen voor Kinderen-koor, Reizger, Linde Nijland, Margriet Bolding, Souldada en Meeuw I Jonge Theatermakers.
Caron Entertainment

Caron Entertainment

Caron Filmscreening “Draai es in de bajes”

Lage oever € 0,00 “Draai es in de bajes”(voor kids van 8 t/m 13) Maak een minispeelfimpje met je vrienden in de gewelven van de oude gevangenis. Op het UITfestival presenteert van Caron entertainment dit nieuwe feestje met een heuse screentest. Leer hoe je een acteur kan worden. Wordt geschminkt als misdadiger met wonden en kleerscheuren en daarna gaan we een stoere scene opnemen. Speel de sterren van de hemel en wie weet schuilt er in jou een geboren Hollywoodster!
Pier 21

Pier 21

Cirkel € 0,00 "Pier21 (van De Emigrant) speelt vanaf maart 2015 het stuk Feteranen van Bouke Oldenhof. Jos Thie regisseert de voorstelling. De twee Friese acteerkanonnen Freark Smink en Joop Wittermans spelen de beide veteranen. Hilariteit en breekbaarheid, herkenbaarheid en ontroering wisselen elkaar af. Tijdens het Uitfestival neemt Pier21 je alvast mee in de wereld van de twee oude strijders, die nog steeds niet voor elkaar willen onderdoen. Speellijst: www.pier21.nl.
"
Leeuwarden Studie Stad

Leeuwarden Studie Stad

Lage oever / Theaterschip Bald'r € 0,00
Ook dit jaar organiseert Leeuwarden Studiestad de Leip! weken: hét studenten startspektakel in Leeuwarden! Onderdeel van de Leip! Weken is een speciale studentenroute tijdens het Uitfestival. Op onze facebook app staan dé instellingen waar jij geweest moet zijn. Daarnaast zorgen wij voor een programma die je niet mag missen op het geweldige theaterschip de Bald’r. Alles gezien en gehoord? Kom dan nog even gezellig bij ons naborrelen!
Acta

Acta

Cirkel € 0,00 Acta Theater én Muziek maakt lipdub met festivalgangers
Dit jaar is Acta op het UITfestival met camera en filmcrew. Op de filmset wordt met festivalgangers een lipdub te gefilmd. Een lipdub is een videoclipje dat in één take wordt gefilmd. Het spannende van deze speciale UITfestival-lipdub is dat elke bezoeker van het festival potentieel figurant is. Als je toevallig in de buurt bent, kan er een camera op je gericht worden. En dan is het een kwestie van zingen of playbacken!


Vrijwilligers Servicepunt

Vrijwilligers Servicepunt

Oldehoofsterkerkhof € 0,00 Het Vrijwilligersservicepunt komt dit jaar met verschillende vrijwilligersorganisaties die een interactie met het publiek aan zullen gaan, zodat mensen daadwerkelijk kunnen beleven wat vrijwilligerswerk nou precies inhoudt!
Het VSP is de bemiddelaar tussen vrijwilligers en organisaties. We hebben werk voor jong en oud, laag- en hoog opgeleid, mensen met veel en mensen met weinig vrije tijd. Iedereen kan iets vinden in onze database van 350+ vacatures.
De Vrijwilligersbeurs 2014 is op 6 september
Paradeplein

Paradeplein

Oldehoofsterkerkhof € 0,00 Een keur aan optredens en demonstraties door verschillende verenigingen
JirpelEterij

JirpelEterij

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Een aantal HCL-activiteiten legt een link met de manifestatie over stadhouders-weduwe Maria Louise van Hessen-Kassel (1688-1765), die in de loop van volgend jaar van start gaat. Kookatelier ‘De Kleyne Sint Jacob’ presenteert bijzondere aardappelgerechten, vanwege het feit dat de aardappel via het hof van Maria Louise is gepromoot.
Liwwardderalia van Romein en HCL

Liwwardderalia van Romein en HCL

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Met Poppodium Romein wordt voor muziek in het stadsdialect ‘ut Liwwadder poadium’ ingericht op het terrein voor het HCL. Er worden optredens verwacht van o.a. Piter Wilkens, Ricky, Irish Stew, Jankobus Seunnenga en Martijn Kentie (Bruce Springsteen in ut Liwwadders). Voor het HCL zijn dan ook stands te vinden van ‘Liwwadder’ organisaties als Aed Levwerd, VVV en Cambuur.
Historisch Centrum Leeuwarden

Historisch Centrum Leeuwarden

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 In het HCL zijn verschillende tentoonstellingen en presentaties te bekijken. In de eerste plaats de onlangs vernieuwde vaste presentatie ‘Het Verhaal van Leeuwarden'. Verder ook de tentoonstelling ‘Leeuwarden in de Gouden Eeuw' en het Archeologisch Steunpunt. In het kader van Noorderlicht is hier eveneens een tentoonstelling te zien met foto’s van Dolph Kessler over de Oekraïense stad Lviv.
Vintage Friday

Vintage Friday

Vintage, retro en DIY

Noorderplantage € 0,00 Heb je de Vintage Friday pop-ups in januari en april gemist? Kom dan zeker langs in onze openlucht pop-up huiskamer in de Noorderplantage. Met een mooie mix aan vintage mode, retro speelgoed, unieke kunst, duurzame – handmade – spullen, bijzondere brocante en allerlei andere curiosa, zullen we je proberen te verrassen. Maar kom vooral ook gewoon even relaxen in ons vintage plantsoentje. Op een toffe rotan stoel of 70s zitzak.
Explore the North

Explore the North

Expedities

Noorderplantage € 0,00 Een festival voor muziek en verhalen op onvermoede plekken. Het festival gebruikt de historische binnenstad van Leeuwarden als podium voor muziek, literatuur, beeldende kunst en meer. Leeuwarders, Noorderlingen en cultuurliefhebbers kunnen alvast vrijdag 28 en zaterdag 29 november 2014 in de agenda noteren voor de 3e editie. Tijdens UITfestival! organiseert Explore the North spannende stadsexpedities vanuit het foodcourt van Welcome to the Village. Foto: Afke Manshanden
MINDRAZOR

MINDRAZOR

Nieuwestad € 0,00 Talentstage- Ondergronds wil Mindrazor een diepe indruk achterlaten met hun vanuit Hiphoproots gemaakte muziek.Muziek die zich het beste laat omschrijven als een explosieve mix van Hiphop, metal en vette beats Geïnjecteerd met felle raps en een energieke live performance! Michel Postma, Base Rock (productie), Dennis Veenstra, Da Ghostrider (lyrics,vocals), Otto Lauterjung, MC Joe-oner (lyrics,vocals), Manuel Hoven, DJ Devastate (turntablism) Rodney Wereldsma (drums), Jeroen Nauta (gitaar)


Datingshow op goed geluk!

Datingshow op goed geluk!

Nacht van de Liefde

Noorderplantage € 0,00 Op goed geluk wordt nieuw leven ingeblazen door showmaster Patrick van ‘t Haar. Weet je het nog? Het datingprogramma waarin een single man of vrouw uit drie kandidaten de "ideale partner" kiest. De vragensteller moet blindelings afgaan op de antwoorden van de kandidaten. Patrick is gestrikt voor de rol van Carry Tefsen. Je kunt een liefdesdiner winnen bij Sems Leeuwarden tijdens De Nacht van de Liefde.Meedoen? Kom langs! De Nacht van de liefde is 11 oktober.
Tromp Theater

Tromp Theater

Verrassend en Intiem.

Oldehoofsterkerkhof € 0,00 TrompTheater wil haar publiek een verrassende en uitdagende ervaring bieden. Daarnaast nodigt onze ruimte uit tot intimiteit. Om die reden willen wij bands die bij ons spelen uit hun comfortzone halen. Ze moeten unplugged / akoestisch spelen. Ook bieden we ruimte Cabaret, Standup Commedians en andere kleine Theatergezelschappen. 13:00 Muziek Ahmyo - trust in the self. 14:30 Muziek Zippora. fijne, rustige luistermuziek 17:30 Muziek JSF (Joint String Friends) Folk, wereldmuziek


Dundu

Dundu

i.s.m. Het Fries StraatFestival

Parade/Koepel/Prinsentuin/ Gouverneursplein € 0,00 Dundu Een absolute eyecatcher die je niet over het hoofd kunt zien! Van veraf is Dundu in al zijn schoonheid en in elke dimensie te aanschouwen. Hij is sierlijk en muzikaal besnaard. De spelers brengen hem tot leven, geven hem kleur en karakter.
Uniek en opzienbarend. Dundu opent het UITfestival en sluit het af, een kleine Dundu zal door het tuin gaan.

Talentstage

Talentstage

Friesland Pop

Nieuwestad € 0,00 13.00-13.30 Mindrazor
13.45-14.15 Drift
14.30-15.00 Painting faces
15.15-15.45 Echoland
16.00-16.30 Abdomen
16.45-17.15 The Breezer Experience
Linde Nijland

Linde Nijland

Programma Harmonie

Cirkel € 0,00 Folkzangeres / singer-songwriter Linde Nijland behoort tot de top van de Europese folk. Ze maakte meer dan 15 jaar deel uit van het bekende folkduo Ygdrassil. Linde treedt op in binnen- en buitenland en maakte in totaal 10 Cd's en 2 Dvd's. Met haar kristalheldere stem en op Iers, Engels en Amerikaanse folk geënt repertoire weet ze elk publiek te raken. Op 4 oktober komt Linde Nijland met Iain Matthews in de Harmonie met het programma ’Who knows where the time goes’.
Piter Wilkens

Piter Wilkens

Ut Liwwadder poadium

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Ut het nooit wat weest, en et zal nooit wat wurde. Zo luidt de tekst van de ‘Liwwadder Blues’ door Piter Wilkens. Het nummer is het lijflied van vele Liwwadders, ook al lijkt het wel steeds minder toepasselijk op onze mooie stad. Dat Piter gevraagd is om Ut Liwwadder Poadium te komen openen was dan misschien wel een stuk logischer. Dus daarom vandaag: Piter Wilkens in het Liwwadders.
Tryater

Tryater

Sneakpreviews

Cirkel € 0,00 Misschien ken je Tryater van straatopera De IIsfoarstin. Of van één van hun andere voorstellingen en projecten. Ze brengen ook elk jaar enkele Sneak Previews. Theatermaakster Tatiana Pratley stelde een Sneak Preview-compilatie voor je samen. En je mag zelf kiezen wat je ziet. Druk op de knop en je krijgt een scène te zien. O, en meer algemene info over Tryater vind je bij hun kraam, bijvoorbeeld over In leafde – The Bridges of Madison County, met o.a. Joke Tjalsma.
Kunstkade

Kunstkade

Het aanbod aan cultuureducatie

Kunstkade € 0,00 Tijdens het UITfestival presenteert Kunstkade een uitgebreid aanbod aan cultuur educatie. Op de Kunstkademarkt en door middel van diverse presentaties kunt u zich orienteren op het aanbod. De deelnemers van Kunstkade vindt u op de homepage onder Deelnemers UITfestival.
Circus Witova/Witova Trainingcentre

Circus Witova/Witova Trainingcentre

Treed maar op als je durft!

Schoenmakersperk € 0,00 Circus Witova heeft meer dan 20 jaar voorstellingen en vele circusprojecten op scholen georganiseerd. Vanaf 2009 is Witova actief in het eigen trainingcentre in Hallum. Het Trainingcentre is een leer- en werkcentrum dat trainingen geeft aan kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis, een verstandelijke en/of een fysieke beperking. Het Trainingcentre is een veilige en warme plek, waar iedereen zich thuis voelt. Met circus als middel zijn op deze plek al veel mooie dingen ontstaan.
Kening van de greide

Kening van de greide

De Koperen Tuin € 0,00 "Kening fan ‘e Greide in de schijnwerpers
Op het UITfestival staat Kening fan ‘e Greide in een eigen stand met activiteiten voor kinderen. Wie Op Aventoer by de Boer niet kent, wacht hier een leuke verrassing. In het centrum kan men een merkwaardige karavaan aantreffen van in het zwart geklede butlers met bolhoed. Zij volgen met de lokroep van de grutto en nemen op gepaste tijd hun hoed af voor deze King of the Meadows. Lang Leve de Koning!
"
 DE UITWISSELING / Lwd/ Frl 2018

DE UITWISSELING / Lwd/ Frl 2018

m.m.v. De Waddenacademie, ARK Fryslân (Feel the night)

De Koperen Tuin € 0,00 Is de ontmoetingsplaats voor creatieve en onderzoekende geesten. Heb je vragen over Culturele hoofdstad 2018? Zoek je gesprekspartners of kritische luisteraars voor je ideeën, wil je gedachten hierover delen, of loop je met creatieve/ innovatieve plannen? Kom dan naar café De UITwisseling. Proef hier ook de Dutch Weed Burger (Zeewierburger) en andere smaken uit de innovatieve keuken.
Voorkomen

Voorkomen

Het Fries Museum en Het UITfestival

Achter de Koepel € 0,00 Het Fries Museum en het UITfestival hebben beeldend kunstenaar Martin Brandsma en architect Kees de Haan uitgenodigd om met hun blik naar het park te kijken. De klapekster als opdrachtgever.
„Dan moet ik denken en kijken als een klapekster….” Kees de Haan, architect
„Ik hoef niet te weten hoe een klapekster denkt of voelt, maar ik wil wel weten hoe adaptief zo’n soort is” Rob Bijlsma, bioloog
Nynke van Duinen JazzDance BalletStudio

Nynke van Duinen JazzDance BalletStudio

Lopend € 0,00 Bezoek en ontmoet ons op de Uitmarkt in Leeuwarden. In de parade, in de Prinsentuin of in de stad… Nynke van Duinen JazzDance BalletStudio is een school met een eigen gezicht voor jong en oud! Ervaar en beleef onze leuke, aparte en unieke manier van lesgeven.
Kunstkade

Kunstkade

Het aanbod aan cultuureducatie

Kunstkade € 0,00 Tijdens het UITfestival presenteert Kunstkade een uitgebreid aanbod aan cultuur educatie. Op de Kunstkademarkt en door middel van diverse presentaties kunt u zich orienteren op het aanbod. De deelnemers van Kunstkade vindt u op de homepage onder Deelnemers UITfestival.
Dance Company 058

Dance Company 058

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geven een presentatie.
Dance Company 058

Dance Company 058

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Festivalveld

Festivalveld

Arendstuin (veld naast Gymnasium). € 0,00 Het barst van de goeie muziekfestivals in de provincie. Kom op het UITfestival vast sfeer proeven bij Club Caravana, Frisian Party Zone en Freezeforze, Brak in het Park en Greidhoekfestival. Wat hebben zij het komend seizoen voor je in petto?
Ensafh

Ensafh

Achter de Koepel € 0,00 Belibje it moaiste, it apartste, it nijste, it leukste fan de Fryske literatuer mei literêr tydskrift Ensafh. Lit jim ynspirearje troch de ‘tweltsjes’ fan @ensafhtsjetter, en al ús oare nuvere ferhalen, kreaze kollums, geve gedichten, krityske resinsjes, frjemde ferskes, poëtyske filmkes, nije boeken, eabele essays en skoandere skriuwers!

Slieker/ Noorderlijk Filmfestival/ Fr.Film Archief

Slieker/ Noorderlijk Filmfestival/ Fr.Film Archief

Lage oever/Theaterschip Bald'r € 0,00 Beleef de filmgeschiedenis opnieuw! In 1896 begon George Christiaan Slieker zijn carrière als bioscoopexploitant in een circustent. Meer dan 100 jaar later is de tent weer onder het stof weggehaald. Sta even stil bij de Friese cultuur bij treffende archiefbeelden, kijk toffe nieuwe trailers en voor de kinderen is er een cyclotroop waarmee ze hun eigen toffe filmpje kunnen maken. We Want Cinema, draait om 17:30 uur misschien wel jouw favoriete film op het schip de Bald'r.


De Kruidhof/ IJstijdenmuseum

De Kruidhof/ IJstijdenmuseum

Prinsentuin € 0,00 In Buitenpost vind je op één terrein Botanische Tuin De Kruidhof en het IJstijdenmuseum. In de zeventien thematuinen beleef en geniet je van alles wat de natuur te bieden heeft. In het IJstijdenmuseum is er voor jong en oud informatie over stenen en fossielen die met de laatste IJstijd naar Nederland zijn gekomen. Tijdens het UITfestival kunnen kinderen verrassingszaden komen zaaien, zodat ze later de planten kunnen determineren. In de kraam vind je ook plantenfossielen en prachtige stenen.
Talentstage

Talentstage

Friesland Pop

Nieuwestad € 0,00 13.00-13.30 Mindrazor
13.45-14.15 Drift
14.30-15.00 Painting faces
15.15-15.45 Echoland
16.00-16.30 Abdomen
16.45-17.15 The Breezer Experience
TopSecreet

TopSecreet

Schoenmakersperk € 0,00 "Top Secreet laat zich dit jaar van haar beste kant zien. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwe show rondom het thema James Bond!
De première vindt plaats op 18 april in de Harmonie in Leeuwarden. Een prachtig nieuw repertoire, speciaal gearrangeerd voor de Secreten.
Tijdens het UITfestival krijgt u een klein voorproefje.
"
Leeuwarden-Fryslân 2018 Talkshow

Leeuwarden-Fryslân 2018 Talkshow

DE UITWISSELING / Lwd/ Frl 2018

De Koperen Tuin € 0,00 Onder leiding van GPTV organiseert Leeuwarden-Fryslân 2018 een talkshow in het ovaal van ‘De Koperen Tuin’ vanaf 13.15 uur. De gasten wordt het hemd van het lijf gevraagd over het jaar 2018, de aanloop daar naar toe, de organisatie, de internationale contacten en alles wat u maar wilt weten. V/a 14.30 komen producers van verschillende projecten uit het bidbook aan het woord. Wat houdt hun project in en kunnen er al tipjes van sluiers opgelicht worden?
Don Giovanni

Don Giovanni

Meeuw | Jonge Theatermakers

Cirkel € 0,00 Programma Harmonie - Don Giovanni is een kleinschalige lunchpauze-opera in een regie van de jonge, pas afgestudeerde, regisseur Janneke de Haan. Don Giovanni wordt uitgevoerd door veelbelovende studenten van conservatoria uit Amsterdam, Zwolle en Den Haag. Van 12 - 26 september in het café van Stadsschouwburg De Harmonie. Foto Sjoerd Knibbeler

Dans- en Balletschool Sherryl-Joy Cramer

Dans- en Balletschool Sherryl-Joy Cramer

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
First Beat

First Beat

Schoenmakersperk € 0,00 Het eerste en enig echte Popkoor van Leeuwarden, First Beat, is een gemengd koor van louter enthousiaste leden met een geweldige “drive” om ons publiek hedendaagse popmuziek in een speciaal gearrangeerd jasje te laten beleven!
Sinds de oprichting in 1997 is jaarlijks de lat hoger gelegd en wordt er gestreefd naar perfectie, die met ondersteunende choreografie juist datgene extra brengt waar we allen naar op zoek zijn:

Passie, emotie en beleving!
Katie Koss

Katie Koss

Shop-pop

Man At Work € 0,00 Katie Koss: de vrolijke singer-songwriter is nog maar achttien lentes jong. Haar warme, eigen stemgeluid is erg kenmerkend en blijft niet onopgemerkt. Zo heeft ze de titel “The Voice of Heerenveen” al op haar naam staan.
In haar nummers hecht ze veel waarde aan een poëtisch aspect. “Ik geniet ervan als ik iets op papier zet waar daadwerkelijk over is nagedacht.”
Mooie, verschillende liedjes binnen het genre folk/pop.
Animato

Animato

Liwwardderalia

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Vandaag kunnen we meerdere keren genieten van Animato die liederen uit de 18e eeuw ten gehore brengt.Theaterkoor Animato is een gemengd koor en heeft ongeveer 40 leden, afkomstig uit Leeuwarden en omgeving. De koorleden doen alles zelf. Van het maken van de kostuum tot het maken van decor. Houdt u van zingen en toneelspelen en wilt u eens aan een uitvoering meewerken, dit kan ook op project basis, dan bent u van harte welkom.
Wisecrackers

Wisecrackers

Van West Side Story tot Star Trek

Cirkel - Popbunker € 0,00 De muziek en films van Robert Wise komen op een nieuwe manier tot leven in het project ‘Wisecrackers’ van het Fries Project Orkest. Het eindresultaat is een audiovisuele voorstelling waarin de muziek door een 20-koppige orkest als een lange suite wordt gepresenteerd bij een compilatie van filmbeelden en visuals uit de films. Artistieke leiding/dirigent/arrangeur: Frans Vermeerssen
Zakelijke leiding: Lily Lanser, Buro Lanser Visuals: Buro Lamp en Kap Advies: Asing Walthaus Première Nov. 2014
Reizger

Reizger

Programma Harmonie

Cirkel € 0,00 Reizger is een aanstormende Fryske folkband bestaande uit vier leden rond zangeres Hetty Zonderland. De liedjes zijn vooral geënt op (Angelsaksische) folk en bluegrass. De eigen liedjes zijn Friestalig, en vooral geinspireerd door naaste omgeving en de mensen om hen heen. De bands speelt in kleine podia, theaters, kerkjes en folkfestivals. De groep heeft in 2012 een (Frysktalige) CD opgenomen “Blaue Greide”, met grotendeels eigen nummers.
Drift

Drift

Talentstage bij De Waag

Nieuwestad € 0,00 DRIFT is 200 jaar rock ‘n roll. Vier bloedbroeders, gepokt en gemazeld. De liefde voor muziek is onvoorwaardelijk: en dat betekent bij DRIFTinvloeden van fifties rockabilly, het optimisme van de jaren zestig, de glam van de jaren zeventig, maar ook de woede en de energie van de punk zijn nooit ver weg. Puur, onversneden en lekker rafelig. Zacht als het kan, hard als het moet.
Eric Ennema- zang, gitaar
Gerco van Beek- gitaar, zang
Maarten Bruining- bas
Gilbert Terpstra- drums
Jankobus Seunenga

Jankobus Seunenga

Ut Liwwadder poadium

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Jankobus Seunenga werd bekend met de bands ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en ‘Pigmeat’. Met de laatste stond hij o.a. op Lowlands (3x), Noorderslag, Dranouter, Bospop, Paaspop en in vele landen tot in Rusland toe speelde. Nu al enkele jaren solo, en ook dat gaat hem zeker niet slecht af. In het Liwwadders schreef hij nummers als ‘Witte Wieven’, een geestig nummer over de angst in vroege tijden voor mistflarden, waarvan men dacht dat er heksen achter schuil gingen.

14:00 - 15:00

Festival Oranjewoud

Festival Oranjewoud

Berlage Saxophone Quartet klassieke muziek

Koepel € 0,00 Klassieke muziek saai? Helemaal niet! Dat bewijst Festival Oranjewoud elk jaar weer, met bijzondere concertlocaties en natuurlijk steengoede musici. Zoals het Berlage Saxophone Quartet, geroemd om zijn loepzuivere spel, natuurlijke flair en speelplezier. De vier blazers tonen graag hun veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen Festival Oranjewoud 28 t/m 31 mei 2015.
Shop-Pop

Shop-Pop

Friesland Pop

Winkels € 0,00 In V&D spelen The Deadline (semi-akoestische rock), The Girl Claudia (R&B) en Dat Schilt (AvP-pop). In de Hema speelt de van Wavebreaker bekende singer-songwriter Mario Kramer, terwijl er in De Spellekijn een optreden is van de winnares van de Friese Singer-songwritercontest, Dineke Esther. De singer-songwriter Katie Koss doet een solo-optreden in Men At Work, Kunstbende winnares Miranda staat in Spot, terwijl Sido Martens zijn poëtische teksten uitstort in King Kong Records.

Praamvaren

Praamvaren

Prinsentuin € 0,00 De Stichting Praamvaren Leeuwarden bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers, welke rondvaarten in en om de stad Leeuwarden organiseert. Het doel van de stichting is Leeuwarden te promoten als prachtige waterstad. De stad staat immers bekend om haar vele stadsgrachten, singels en rijke geschiedenis. Tijdens het UITfestival kun je gratis een stukje meevaren in een praam en genieten van een optreden. Opstappen bij Tresoar of tegenover v/d Velde op de Nieuwstad.
The Deadline

The Deadline

Shop-pop

V&D € 0,00 ‘The duty of youth is to challenge corruption’ – Kurt Cobain
The Deadline, 4 vrienden, 1 band, 1 passie
The Deadline bestaat uit vier vrienden met verschillende karakters en interesses maar die samen de band vormen, waarin één gezamenlijke passie is te vinden en dat is muziek. Met The Deadline ga je terug in de tijd van bands als Pearl Jam en Nirvana, maar met een volledig eigen geschreven repertoire.
“Stay in touch with The Deadline”
Asteriks @ Oldehove

Asteriks @ Oldehove

Oldehove € 0,00 Nieuw dit jaar is het zaaltje halverwege de Oldehove. Samen met onze vrienden van het stadsfestival Explore the North programmeert Asteriks een drietal singer-/songwriters die aansluiting vinden bij het hemelse karakter van de locatie. Twee van de drie kunnen we alvast bekend maken: R. T. Woods en Tenfold (Tineke Hussaarts) Oh, en dit wordt heel bijzonder, want er wordt volledig akoestisch gespeeld en er kan maar een klein groepje bij zijn....
Grupo Ginga da Alma, Capoeira

Grupo Ginga da Alma, Capoeira

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Miranda

Miranda

Shop-pop

Spot € 0,00 Shoppop
Theater Rob Heiligers speelt WILD!

Theater Rob Heiligers speelt WILD!

Cirkel € 0,00 ''Toen ik vroeger klein was mocht ik altijd met de groten meedoen met indiaantje spelen, omdat ik zo goed kon doodvallen" Vanuit deze kinderlijke herinnering maakte Rob Heiligers de voorstelling WILD! Een collage van wilde verhalen, sfeervolle muziek en bijzondere beelden. Een familievoorstelling voor van iedereen van 5 tot 105.
Animato

Animato

Liwwardderalia

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Vandaag kunnen we meerdere keren genieten van Animato die liederen uit de 18e eeuw ten gehore brengt.Theaterkoor Animato is een gemengd koor en heeft ongeveer 40 leden, afkomstig uit Leeuwarden en omgeving. De koorleden doen alles zelf. Van het maken van de kostuum tot het maken van decor. Houdt u van zingen en toneelspelen en wilt u eens aan een uitvoering meewerken, dit kan ook op project basis, dan bent u van harte welkom.
Margriet Bolding

Margriet Bolding

Programma Harmonie

Cirkel € 0,00 Margriet Bolding won in 2008 won de 2e prijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en sindsdien maakt zij avondvullende cabaretprogramma's voor theaters. Margriet wordt geroemd om haar eigenzinnige humor en haar mooie ontroerende liedjes. Ze werkt graag samen met haar publiek. In Viva Depressiva vormde het publiek de Vereniging der Blijmoedigen. En in Laaghangend Fruit werd het publiek massaal ontslagen en vervangen door publiek uit Polen. Wat staat u dit keer te wachten?
MAAS/Duda Paiva De Grieken

MAAS/Duda Paiva De Grieken

Programma Harmonie

Wissesdwinger + Cirkel (16.35 uur) € 0,00 De internationaal vermaarde choreograaf Duda Paiva (hij is “hot”, aldus Parool) blaast met zijn unieke dansvorm drie Griekse mythen nieuw leven in. Magische verhalen over gulzig, dom en verward zijn, met spannende, hilarische ontmoetingen tussen de dansers en de levensechte poppen. Zaterdag 1 NOV 2014 te zien in de Harmonie
Bewegingscentrum Drachten

Bewegingscentrum Drachten

Demoteam

Wissesdwinger € 0,00 Bewegingscentrum Drachten heeft een uitgebreid aanbod aan Bewegen Op Muziek (B.O.M.)- en Spinninglessen en Fitness.
D'drive Artiest/Dans

D'drive Artiest/Dans

Wissesdwinger € 0,00 D’Drive een school voor creatieve industrie en pedagogisch werk is er weer bij! Op de Martenapijp staan muziekacts geprogrammeerd. In het centrum kun je zomaar op een lopende act stuiten! In de Prinsentuin vind je een danspodium waar je kunt genieten van diverse acts van o.a de Artiest Dans-opleiding van D´Drive. In het winkelcentrum Het Zaailand kun je genieten van presentaties van de vormgevingsopleidingen van D'Drive.
Danstheater VAYU

Danstheater VAYU

Wissesdwinger € 0,00 De stijl van Danstheater VAYU is rauw, hard, energiek, experimenteel, theatraal en expressief. Het zoeken naar nieuwe bewegingstaal, uitdagingen en samenwerkingsverbanden staat centraal. Naast VAYU | Production heeft Danstheater VAYU ook een talentgroep, VAYU | Talent, waar talentvolle dansers zich kunnen ontwikkelen. Ook zijn er mogelijkheden voor andere danslessen zoals VAYU | Class.

Asteriks @ Pier Pander Tempel

Asteriks @ Pier Pander Tempel

Pier Pander Tempel € 0,00 Asteriks @ Pier Pander Tempel
Samen met Explore the North zet Asteriks een literair programma neer in het Pier Pander Tempeltje. De locatie, zelden open voor publiek, biedt onderdak aan een drietal dichters/poëten. Laat je verrassen door de intrigerende verhalen van deze vertellers.
TopSecreet

TopSecreet

Schoenmakersperk € 0,00 "Top Secreet laat zich dit jaar van haar beste kant zien. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwe show rondom het thema James Bond!
De première vindt plaats op 18 april in de Harmonie in Leeuwarden. Een prachtig nieuw repertoire, speciaal gearrangeerd voor de Secreten.
Tijdens het UITfestival krijgt u een klein voorproefje.
"
Concert City Jazz i.s.m muziekbibliotheek

Concert City Jazz i.s.m muziekbibliotheek

Gouverneursplein € 0,00 City Jazz Leeuwarden vindt plaats op zaterdag 30 augustus en luidt de editie van 2014 uit met een spannend project aan begin van de UITfestival, een dag later , op het grote podium aan het Gouveneursplein. Er is door de organisatie van City Jazz samenwerking gezocht met het Frysk Muzyk Argyf met als uitkomst een project waarbij jonge friese musici van nu muziek van friese componisten uit het verleden bewerken en live uitvoeren met een band.
Painting faces

Painting faces

Talentstage

Nieuwestad € 0,00 Korte piekige up-tempo nummers worden afgewisseld met zwaargedragen rauwklinkende gitaarrock. Tekstueel zijn de liedjes fraai opgebouwd. Het zijn kleine verhaaltjes over de prangende vragen in het leven. Muzikaal gezien passen de eigen songs van de band het beste in de stijl: Garage/ Indie Rock&Roll. Verrassend rechtlijnig, maar niet standaard. 2 stemmige ondersteuning waar het hoort, maar niet teveel. Sybrand (zang),Michel (gitaar),Johan (bas),Edwin (drums)
Jeugd Dans Opleiding Fryslân

Jeugd Dans Opleiding Fryslân

Wissesdwinger € 0,00 Hou je van dansen en ben je tussen de 12 en 16 jaar?! Kom dan kijken naar de voorstelling van dé opleiding voor jong danstalent in Friesland: De Jeugd Dans Opleiding Fryslân (JDOF). Op het Uitfestival dansen we choreografieën die geïnspireerd zijn op de films ‘Slumdog Milionaire’, ‘Finding Nemo’ en ‘Harry Potter’, welke eind juni ook te zien waren in de voorstelling 'De Rode Loper' in Stadsschouwburg De Harmonie. Alvast een voorproefje zien? Bekijk de site!
Brassband Hosannah Jeugdorkest

Brassband Hosannah Jeugdorkest

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Melvin van Eldik

Melvin van Eldik

Ut Liwwadder poadium

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Melvin van Eldik begon als professioneel bassist bij de ska en wave band ‘Mark Foggo & the Secret Meeting’. De lijst met bands en acts waar Melvin nog meer deel van uitmaakte is oneindig, maar legendarisch is zijn CD ‘Un held út de Meenthe’. Een album met teksten op melodieën van bekende hits uit de jaren '60, '70 en '80, zoals Goudenregenstraat (Purple rain van Prince) en Kermis op 'e Skraans (Space oddity van David Bowie).
The Girl Claudia

The Girl Claudia

V&D € 0,00 The Girl Claudia is een 34 jarige rapper/singer/writer/producer uit Leeuwarden. Wat begon als een hobby veranderde in iets waar zij haar werk van wilde maken en ze kwam met haar debuut single "Ik ben wie ik ben" Na een wat rustigere periode is The Girl Claudia keihard terug! Terug om het publiek te entertainen, inspireren, en de waarheid te vertellen. Met haar onverwachte nieuwe promo single " Don't come closer" Laat zij weer zien over wat voor creativiteit zij beschikt.

Mario Kramer

Mario Kramer

Shop-pop

Hema € 0,00 Shop-pop
Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Programma Harmonie

Cirkel € 0,00 Wie is er niet groot geworden met de liedjes van Kinderen voor Kinderen? Het Kinderkoor bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd met de Kinderen voor Kinderen familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’. Een aantal koorleden geeft tijdens het UITfestival een voorproefje.
Danscentrum Saco Velt

Danscentrum Saco Velt

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Linde Nijland

Linde Nijland

Programma Harmonie

Cirkel € 0,00 Folkzangeres / singer-songwriter Linde Nijland behoort tot de top van de Europese folk. Ze maakte meer dan 15 jaar deel uit van het bekende folkduo Ygdrassil. Linde treedt op in binnen- en buitenland en maakte in totaal 10 Cd's en 2 Dvd's. Met haar kristalheldere stem en op Iers, Engels en Amerikaanse folk geënt repertoire weet ze elk publiek te raken. Op 4 oktober komt Linde Nijland met Iain Matthews in de Harmonie met het programma ’Who knows where the time goes’.

15:00 - 16:00

De Koning en de rest

De Koning en de rest

Kirsten Sterker/Studenten Opl. Docent Theater NHL

Schoenmakersperk € 0,00 De Koning is meer dan vierhonderd jaar oud en de eerste vrouw van de Koning heeft in de sterren gelezen dat zijn koninklijk sterrenbeeld verdwijnt. De voorstelling gaat over hoe de Koning vecht tegen zijn naderende dood en hoe de rest hierop reageert. Humoristische en bij vlagen absurd. Kindervoorstelling va 8 jr. Spelers en regisseur zijn (afgestudeerde) studenten van de Opl.Docent Theater NHL. Tuin St.Anthony gasthuis. Foto Anne van der Woude
Poëzie & Muziek Koepel

Poëzie & Muziek Koepel

de Moanne / Tresoar

Koepel € 0,00 In de muziekkoepel Friesland's meest bijzondere dichters. Van potsenmaker Jan Ketelaar tot de winnares van de Fedde Schurerprijs, Elske Kampen, Sannemaj Betten maakt al jaren indruk op poetry slam-wedstrijden. Marrit Jellema debuteerde met ''Liefde, lust en een gebroken hart ''. Elmar Kuiper verwierf bekendheid als tweetalig multitalent op poëtische basis, terwijl Tim Honnef speciaal zijn spoken word-toernee onderbreekt . Met muzikale ondersteuning van Meindert Talma en Djûke."
Circus Saranti

Circus Saranti

Oldehoofsterkerkhof € 0,00 Dit jaar bestormt Jeugdcircus Saranti met een hele nieuwe groep artiesten Friesland en de rest van Nederland. De groep genaamd ‘SarantiXL’ bestaat uit oud-artiesten en trainers van het jeugdcircus van Friesland. Deze jongeren zijn in januari de residentie van Saranti ingedoken om een mooie, leuke en vermakelijke familievoorstelling te maken.
Dance Company 058

Dance Company 058

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Animato

Animato

Liwwardderalia

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Vandaag kunnen we meerdere keren genieten van Animato die liederen uit de 18e eeuw ten gehore brengt.Theaterkoor Animato is een gemengd koor en heeft ongeveer 40 leden, afkomstig uit Leeuwarden en omgeving. De koorleden doen alles zelf. Van het maken van de kostuum tot het maken van decor. Houdt u van zingen en toneelspelen en wilt u eens aan een uitvoering meewerken, dit kan ook op project basis, dan bent u van harte welkom.
Echoland

Echoland

Talentstage

Nieuwestad € 0,00 'Popliedjes met een randje, psychedelische soundscape-taferelen en groovy baspartijen. Echoland is incidenteel licht en dromerig en creëert dan een sfeer waarvan je in een roes geraakt. Een onverwachte wending doet ontwaken, waarop de vijf heren je vervolgens in een donker dal storten. Echoland is op een missie, zoekt vanuit nieuwsgierigheid ieder optreden naar iets nieuws.Don Giovanni

Don Giovanni

Meeuw | Jonge Theatermakers

Cirkel € 0,00 Programma Harmonie - Don Giovanni is een kleinschalige lunchpauze-opera in een regie van de jonge, pas afgestudeerde, regisseur Janneke de Haan. Don Giovanni wordt uitgevoerd door veelbelovende studenten van conservatoria uit Amsterdam, Zwolle en Den Haag. Van 12 - 26 september in het café van Stadsschouwburg De Harmonie. Foto Sjoerd Knibbeler

De Meisjes, Marlien Dans & Meer

De Meisjes, Marlien Dans & Meer

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Orgel Vreten

Orgel Vreten

Gouverneursplein € 0,00 Orgel Vreten, bestaande uit Thijs Schrijnemakers, Robin Piso, Darius Timmer, Jan Teertstra en Wouter Rentema, staat bekend om zijn wervelende liveshows boordevol stevige orgelrock met pakkende melodieën.
Foto Saris en den Engelsman
Asteriks @ Pier Pander Tempel

Asteriks @ Pier Pander Tempel

Pier Pander Tempel € 0,00 Asteriks @ Pier Pander Tempel
Samen met Explore the North zet Asteriks een literair programma neer in het Pier Pander Tempeltje. De locatie, zelden open voor publiek, biedt onderdak aan een drietal dichters/poëten. Laat je verrassen door de intrigerende verhalen van deze vertellers.
Dundu

Dundu

i.s.m. Het Fries StraatFestival

Parade/Koepel/Prinsentuin/ Gouverneursplein € 0,00 Dundu Een absolute eyecatcher die je niet over het hoofd kunt zien! Van veraf is Dundu in al zijn schoonheid en in elke dimensie te aanschouwen. Hij is sierlijk en muzikaal besnaard. De spelers brengen hem tot leven, geven hem kleur en karakter.
Uniek en opzienbarend. Dundu opent het UITfestival en sluit het af, een kleine Dundu zal door het tuin gaan.

First Beat

First Beat

Schoenmakersperk € 0,00 Het eerste en enig echte Popkoor van Leeuwarden, First Beat, is een gemengd koor van louter enthousiaste leden met een geweldige “drive” om ons publiek hedendaagse popmuziek in een speciaal gearrangeerd jasje te laten beleven!
Sinds de oprichting in 1997 is jaarlijks de lat hoger gelegd en wordt er gestreefd naar perfectie, die met ondersteunende choreografie juist datgene extra brengt waar we allen naar op zoek zijn:

Passie, emotie en beleving!
Ricky

Ricky

Ut Liwwadder poadium

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Ricky, volle naam Rick van Daalen, is een geboren en getogen Liwwadder. Zijn single ‘Genot’ is sinds enkele jaren de grootste hit van Leeuwarden, en menig Liwwadder kan het nummer dan ook uit volle borst meezingen. Nummers als ‘Pienebillug’ of ‘Ik bin as Liwwadder geboren’ maken het feest compleet!
Wisecrackers

Wisecrackers

Van West Side Story tot Star Trek

Cirkel - Popbunker € 0,00 De muziek en films van Robert Wise komen op een nieuwe manier tot leven in het project ‘Wisecrackers’ van het Fries Project Orkest. Het eindresultaat is een audiovisuele voorstelling waarin de muziek door een 20-koppige orkest als een lange suite wordt gepresenteerd bij een compilatie van filmbeelden en visuals uit de films. Artistieke leiding/dirigent/arrangeur: Frans Vermeerssen
Zakelijke leiding: Lily Lanser, Buro Lanser Visuals: Buro Lamp en Kap Advies: Asing Walthaus Première Nov. 2014
Waddenacademie en ARK Fryslân

Waddenacademie en ARK Fryslân

DE UITWISSELING / Lwd/ Frl 2018

De Koperen Tuin € 0,00 Om 15.30u kun je een lezing bijwonen van de Waddenacademie over hoe het staat met dit gebied. ARK Fryslân heeft architecte Nynke Rixt Jukema gevraagd te vertellen over het project Feel the Night. Om 16.30u zal zij de duisternis vanuit haar vak belichten.
De Toverfioele

De Toverfioele

Keunstwurk

Cirkel € 0,00 Eén van de nieuwe fulkaanprojecten de Toverfioele treedt op tijdens het UITfestival. De muziek-theaterproductie wordt uitgevoerd door leden van het NNO, professionals en amateurs en is te zien in het speciaal gebouwd theater op de grascirkel tegenover het glazen huis van Keunstwurk.
fulkaan is een talentontwikkelingsprogramma voor jonge Friese muzikanten. Keunstwurk zet samen het muzikale veld in Fryslân de fulkaanprojecten op.
Dance d'Ali Flamenco

Dance d'Ali Flamenco

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Theater Rob Heiligers speelt WILD!

Theater Rob Heiligers speelt WILD!

Cirkel € 0,00 ''Toen ik vroeger klein was mocht ik altijd met de groten meedoen met indiaantje spelen, omdat ik zo goed kon doodvallen" Vanuit deze kinderlijke herinnering maakte Rob Heiligers de voorstelling WILD! Een collage van wilde verhalen, sfeervolle muziek en bijzondere beelden. Een familievoorstelling voor van iedereen van 5 tot 105.

16:00 - 17:00

Abdomen

Abdomen

Talentstage

Nieuwestad € 0,00 Met voorbeelden als Nirvana, Pixies, Queens of the stone age, en Foo Fighters brengt Abdomen grunge weer terug en geeft het een nieuwe vorm met psychedelische rock en scheurende solo’s. Abdomen is hard bezig met het ontwikkelen van hun eerste album. Met genoeg materiaal en een vloeiende inspiratie ontstaan er nieuwe creaties. Van scheurende fuzz en geschreeuw tot rustig opbouwende nummers die een hoogtepunt bereiken.
De Koning en de rest

De Koning en de rest

Kirsten Sterker/Studenten Opl. Docent Theater NHL

Schoenmakersperk € 0,00 De Koning is meer dan vierhonderd jaar oud en de eerste vrouw van de Koning heeft in de sterren gelezen dat zijn koninklijk sterrenbeeld verdwijnt. De voorstelling gaat over hoe de Koning vecht tegen zijn naderende dood en hoe de rest hierop reageert. Humoristische en bij vlagen absurd. Kindervoorstelling va 8 jr. Spelers en regisseur zijn (afgestudeerde) studenten van de Opl.Docent Theater NHL. Tuin St.Anthony gasthuis. Foto Anne van der Woude
Animato

Animato

Liwwardderalia

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Vandaag kunnen we meerdere keren genieten van Animato die liederen uit de 18e eeuw ten gehore brengt.Theaterkoor Animato is een gemengd koor en heeft ongeveer 40 leden, afkomstig uit Leeuwarden en omgeving. De koorleden doen alles zelf. Van het maken van de kostuum tot het maken van decor. Houdt u van zingen en toneelspelen en wilt u eens aan een uitvoering meewerken, dit kan ook op project basis, dan bent u van harte welkom.
Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Programma Harmonie

Cirkel € 0,00 Wie is er niet groot geworden met de liedjes van Kinderen voor Kinderen? Het Kinderkoor bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd met de Kinderen voor Kinderen familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’. Een aantal koorleden geeft tijdens het UITfestival een voorproefje.
Danscentrum Saco Velt

Danscentrum Saco Velt

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Reizger

Reizger

Programma Harmonie

Cirkel € 0,00 Reizger is een aanstormende Fryske folkband bestaande uit vier leden rond zangeres Hetty Zonderland. De liedjes zijn vooral geënt op (Angelsaksische) folk en bluegrass. De eigen liedjes zijn Friestalig, en vooral geinspireerd door naaste omgeving en de mensen om hen heen. De bands speelt in kleine podia, theaters, kerkjes en folkfestivals. De groep heeft in 2012 een (Frysktalige) CD opgenomen “Blaue Greide”, met grotendeels eigen nummers.
MAAS/Duda Paiva De Grieken

MAAS/Duda Paiva De Grieken

Programma Harmonie

Wissesdwinger + Cirkel (16.35 uur) € 0,00 De internationaal vermaarde choreograaf Duda Paiva (hij is “hot”, aldus Parool) blaast met zijn unieke dansvorm drie Griekse mythen nieuw leven in. Magische verhalen over gulzig, dom en verward zijn, met spannende, hilarische ontmoetingen tussen de dansers en de levensechte poppen. Zaterdag 1 NOV 2014 te zien in de Harmonie
Dat Schilt

Dat Schilt

V&D € 0,00 In 2013 start Harmen Schilt met het schrijven van een Rockopera. Na een periode van hard werken is een 1e versie klaar. Om de muziek live uit te voeren, gaat hij op zoek naar twee getalenteerde muzikanten. Zo ontstaat een driemanformatie: Harmen Schilt, gitarist, zanger en tekstschrijver.David Wolgen, monster op het drumstel en zingt ook mee, met als resultaat niet enkel harmonie in spel, maar ook in stemgeluid.Dennis van Someren, bassist zanger en gitarist, het muzikale fundament van de band.

Martijn Kentie

Martijn Kentie

Ut Liwwadder poadium

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Martijn Kentie is een zanger/gitarist die Ierse en Amerikaanse folk en Rock n' Roll verenigt in zijn liedjes, akoestisch en op zijn eigen manier gebracht. Op dit moment treedt Martijn Kentie op met zijn show 'Springsteen In Ut Liwwadders'. Hiervoor heeft hij verschillende nummers van de 'Boss' vertaald naar het Leeuwarder stadsdialect. Een muzikaal feest der herkenning in een onverwacht nieuw jasje!
Asteriks @ Pier Pander Tempel

Asteriks @ Pier Pander Tempel

Pier Pander Tempel € 0,00 Asteriks @ Pier Pander Tempel
Samen met Explore the North zet Asteriks een literair programma neer in het Pier Pander Tempeltje. De locatie, zelden open voor publiek, biedt onderdak aan een drietal dichters/poëten. Laat je verrassen door de intrigerende verhalen van deze vertellers.
Leonie Peerboom, Lovely Leonie

Leonie Peerboom, Lovely Leonie

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
MAAS/Duda Paiva De Grieken

MAAS/Duda Paiva De Grieken

Programma Harmonie

Wissesdwinger + Cirkel (16.35 uur) € 0,00 De internationaal vermaarde choreograaf Duda Paiva (hij is “hot”, aldus Parool) blaast met zijn unieke dansvorm drie Griekse mythen nieuw leven in. Magische verhalen over gulzig, dom en verward zijn, met spannende, hilarische ontmoetingen tussen de dansers en de levensechte poppen. Zaterdag 1 NOV 2014 te zien in de Harmonie
Circus Saranti

Circus Saranti

Oldehoofsterkerkhof € 0,00 Dit jaar bestormt Jeugdcircus Saranti met een hele nieuwe groep artiesten Friesland en de rest van Nederland. De groep genaamd ‘SarantiXL’ bestaat uit oud-artiesten en trainers van het jeugdcircus van Friesland. Deze jongeren zijn in januari de residentie van Saranti ingedoken om een mooie, leuke en vermakelijke familievoorstelling te maken.
The Breezer Experience

The Breezer Experience

Nieuwestad € 0,00 Talentstage bij De Waag
Marcus Veenstra, optreden leerlingen muziek

Marcus Veenstra, optreden leerlingen muziek

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Animato

Animato

Liwwardderalia

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Vandaag kunnen we meerdere keren genieten van Animato die liederen uit de 18e eeuw ten gehore brengt.Theaterkoor Animato is een gemengd koor en heeft ongeveer 40 leden, afkomstig uit Leeuwarden en omgeving. De koorleden doen alles zelf. Van het maken van de kostuum tot het maken van decor. Houdt u van zingen en toneelspelen en wilt u eens aan een uitvoering meewerken, dit kan ook op project basis, dan bent u van harte welkom.

17:00 - 18:00

Bad Rabbits

Bad Rabbits

Gouverneursplein € 0,00 Bad Rabbits is een Amerikaanse band uit Boston, Massachusetts. De band bestaat al even maar is op dit moment wereldwijd aan het doorbreken.
Asteriks Parkeergarage

Asteriks Parkeergarage

Parkeergarage Oldehoofsterkerkhof

Parkeergarage Oldehoofsterkerkhof € 0,00 Een middag vol met rammelende gitaarbands. Een soort garagepunk dus. Uit Engeland komt RIDDLES, een jong psychedelische punkrock trio. Het toonaangevende NME noemde ze al 'buzzband of the week'. Net zo lekker rammelend is het Groningse The Black Cult. Uit eigen provincie komt de kersverse winnaar van de Kleine Prijs van Fryslan The Homesick. Post Punk Puppy draait tussendoor de beste rammelende plaatjes. Beun & Haas verzorgen de psychedelische visuals.
Souldada

Souldada

Programma Harmonie

Cirkel € 0,00 "Watervolk is gebaseerd op een poëtisch Afrikaans lied dat het belang van water voor mens en dier beschrijft. Het water staat symbool voor de veranderingen die continue plaatsvinden in het leven. Bij Watervolk wordt op een kano, een sansula en een oceandrum gemusiceerd. Naast het Afrikaans wordt er in het Papiamento, Fries, Nederlands en Engels gezongen. Femke Hoeksma zang
Herman Woltman gitaar
Carel van Leeuwen cello
Bart Soeters basgitaar
Willem Smid drumsGrupo Ginga da Alma, Capoeira

Grupo Ginga da Alma, Capoeira

Kunstkade

De Waterkant / Podium Kunstkade € 0,00 Kunstkade is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt, Een aantal aanbieders geeft een presentatie.
Theater Rob Heiligers speelt WILD!

Theater Rob Heiligers speelt WILD!

Cirkel € 0,00 ''Toen ik vroeger klein was mocht ik altijd met de groten meedoen met indiaantje spelen, omdat ik zo goed kon doodvallen" Vanuit deze kinderlijke herinnering maakte Rob Heiligers de voorstelling WILD! Een collage van wilde verhalen, sfeervolle muziek en bijzondere beelden. Een familievoorstelling voor van iedereen van 5 tot 105.
Dineke Esther

Dineke Esther

Shop-pop

Spellekijn € 0,00 Shop-pop
Irish Stew

Irish Stew

Ut Liwwadder poadium

Historisch Centrum Leeuwarden € 0,00 Irish Stew startte in 1976, het repertoire bestond vooral uit Engelstalige nummers. Al snel werden er ook vertalingen naar het Liwwadders gedaan. Dit resulteerde in 1981 in het eerste album van Irish Stew: ‘t Woanskip’ met o.a. nummers als Beerenburg en natuurlijk het alom bekende titelnummer. Ook het nummer ‘De Oudste Stapper van de Stad’ zal bij velen ook een belletje doen rinkelen. Vandaag sluiten ze Ut Liwwadder Poadium af met repertoire bestaande uit louter Liwwadder nummers.
Wisecrackers

Wisecrackers

Van West Side Story tot Star Trek

Cirkel - Popbunker € 0,00 De muziek en films van Robert Wise komen op een nieuwe manier tot leven in het project ‘Wisecrackers’ van het Fries Project Orkest. Het eindresultaat is een audiovisuele voorstelling waarin de muziek door een 20-koppige orkest als een lange suite wordt gepresenteerd bij een compilatie van filmbeelden en visuals uit de films. Artistieke leiding/dirigent/arrangeur: Frans Vermeerssen
Zakelijke leiding: Lily Lanser, Buro Lanser Visuals: Buro Lamp en Kap Advies: Asing Walthaus Première Nov. 2014
De Koning en de rest

De Koning en de rest

Kirsten Sterker/Studenten Opl. Docent Theater NHL

Schoenmakersperk € 0,00 De Koning is meer dan vierhonderd jaar oud en de eerste vrouw van de Koning heeft in de sterren gelezen dat zijn koninklijk sterrenbeeld verdwijnt. De voorstelling gaat over hoe de Koning vecht tegen zijn naderende dood en hoe de rest hierop reageert. Humoristische en bij vlagen absurd. Kindervoorstelling va 8 jr. Spelers en regisseur zijn (afgestudeerde) studenten van de Opl.Docent Theater NHL. Tuin St.Anthony gasthuis. Foto Anne van der Woude
Film!

Film!

Slieker/ Noorderlijk Filmfestival/ Fr.Film Archief

Lage oever - Theaterschip Bald'r € 0,00 Na alle activiteiten op het festival ook nog even gratis een filmpje pakken? Op theaterschip de Bald'r vertoont filmhuis Slieker om 17.30uur de keuzefilm van de UIT bezoeker.

18:00 - 19:00

Jungle by Night

Jungle by Night

Gouverneursplein € 0,00 Jungle by Night is een Nederlandse band uit Amsterdam. Hun muziek bestaat uit een mix van Afrobeat, Ethio-jazz, funk, dub en rock.De negen jonge jongens van het Amsterdamse Jungle By Night staan nog maar aan het begin van hun carrière, maar hebben nu al een meer dan solide reputatie opgebouwd. Niet zo vreemd, want jong en oud, rocker en hiphopper, dorpsfeest en Lowlands: iedereen gaat plat voor de messcherpe Fela Kuti-style van Jungle By Night. Enthousiasme en gevoel voor Afrikaanse muziek worden gekoppeld aan een virtuoze instrumentbeheersing, met als resultaat: één groot funky feest. In april verschijnt hun tweede album Hunt, dat volgens de band zelf ‘ruiger en vuiger’ dan de voorganger klinkt!

19:00 - 20:00

Splendid

Splendid

Gouverneursplein € 0,00 Muziek die klinkt als zonneschijn uit je speakers: de Haagse formatie Splendid maakt popmuziek met een knipoog naar reggae en hiphop. Live is het een knallende ervaring die je lang bijblijft. De single “Again” betekende al eerder een bruisend 2011 en 2012. De laatste plaat “Sun Beats Down” heeft de clubs in de winter van 2013 tot de nok toe gevuld. De clubtour was zo succesvol dat er een vervolg komt. Dit vervolg noemt zich de “We love spring Tour” en vindt plaats in mei 2014. De zomer staat zoals altijd in het teken van de festivals. Kortom…2014 here we come.

20:00 - 21:00

Academie voor Popcultuur-'t Symboal.

Academie voor Popcultuur-'t Symboal.

Theaterschip Bald'r

Lage oever - Theaterschip Bald'r € 0,00 Drummend en dansend scheidde 't Symboal de aarde van het water en het water van de wolken.
Sindsdien is de wereld zoals wij die kennen. Als de tijd daar is keert 't Symboal terug om de balans te bewaken.
Heksenhamer is een kunst- en muziekcollectief uit Noord-Nederland bestaande uit alumni en een student van de Academie voor Popcultuur. De makers zijn respectievelijk: Douwe Dijkstra, Adriaan Groffen, Laurens van der Meulen en Emiel Joormann.

21:00 - 22:00

Dotan

Dotan

http://www.dotanmusic.com/

Gouverneursplein € 0,00 Dotan kennen we van zijn hit ‘Home’ is afkomstig van het tweede album van Dotan genaamd 7 Layers. De eerste single van de plaat, De track is door Dotan zelf geproduceerd en ook het koortje in ‘Home’ is van hemzelf afkomstig. Hij kreeg op een gegeven moment een idee voor een refrein en besloot het zinnetje “We’re coming home now” zo’n 80 keer in te zingen. Die opnames zijn onder elkaar gelegd, waardoor het lijkt alsof je een groot koor hoort. Maak kennis met deze jonge inspirerende singer songwriter met een fluwelen stem en zijn hart op papier.

22:00 - 23:00

Dundu

Dundu

i.s.m. Het Fries StraatFestival

Parade/Koepel/Prinsentuin/ Gouverneursplein € 0,00 Dundu Een absolute eyecatcher die je niet over het hoofd kunt zien! Van veraf is Dundu in al zijn schoonheid en in elke dimensie te aanschouwen. Hij is sierlijk en muzikaal besnaard. De spelers brengen hem tot leven, geven hem kleur en karakter.
Uniek en opzienbarend. Dundu opent het UITfestival en sluit het af, een kleine Dundu zal door het tuin gaan.


UITfestival Leeuwarden 2014